Sense Ficció 1-O

Els últims mesos de l’any 2017 vam iniciar un cicle de xerrades polítiques per obrir espais en els quals poder escoltar(ens), acompanyar(ens) i conversar, des del respecte i la llibertat d’expressió, sobre el procés català i allò que (ens) afecta. Una trobada que el mes d’abril continuem de manera oberta, en un sopar de vestit en la qual cadascú pot portar alguna cosa per compartir i en la qual projectarem el documental Sense Ficció 1-O. L’entrada serà lliure a l’aire lliure i començarem a les 8 del vespre.

El dia 6 de setembre de 2017, el govern de la Generalitat va convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Tot i la prohibició del govern espanyol, l’1 d’octubre, en un dia plujós i en un ambient extremadament hostil, milers de persones van acudir als centres de votació.

“1-O” és la crònica del que va passar en cinc d’aquests centres en un dia terrible.

L’1 d’octubre van votar 2.286.217 persones a Catalunya en el referèndum per la independència. Les imatges de les urnes clandestines, les votacions i les càrregues policials, que van causar 1.066 ferits, van donar la volta al món. Mai havíem estat testimonis d’una votació d’aquestes característiques.

Cita original en http://kaosenlared.net/documental-sense-ficcio-1-o/