Petjades

Descarrega el llibre aquí:

“Entendemos cada lengua y cada cultura como una manera de describir el mundo, de entenderlo, de relacionarse con los demás y con la naturaleza, de disfrutar, de pensar, de sentir, de jugar o de investigar. Cada vez que muere una lengua o una cultura en Europa, América o cualquier otro rincón del planeta, también muere con ella una parte de la humanidad. Somos biodiversidad del planeta, o como actualmente se dice, somos patrimonio biocultural, vivo y en constante evolución. Dos pueblos, el catalán y el maya, decididos a reivindicar sus derechos históricos, culturales, lingüísticos y políticos. Cada quien a su ritmo, cada quien a su manera, cada quien con sus particularidades, cada quien con su pasado, cada quien con su presente y cada quien con su visión de futuro”.

Petjades és un llibre amb l’experiència i els projectes que 20 catalans residents a la regió de Yucatán o gent vinculada al Casal que desenvolupem o hem desenvolupat a les terres maies. Més que l’experiència personal, l’objectiu és que quedi testimoni per escrit de diferents iniciatives vinculades al territori que han tingut alguna participació catalana.

L’estructura del llibre compta amb un pròleg, una petita introducció sobre les Comunitats Catalanes a l’Exterior i una breu descripció del Casal amb personatges claus que han participat activament en els seus inicis. Seguidament hi haurà un apartat amb els textos sobre els projectes de 20 catalansi persones que han viscut alguna experiència amb el Casal Català de la Península de Yucatán que han deixat empremta a la Península de Yucatán.

Actualment l’artista català resident a Yucatán, Manolo Taure,ha acabat la feina de la portada i la contraportada del llibre en el seu The Graphic Bakery localitzada al barri de Sant Jaume de la ciutat de Mèrida, Yucatán.