Festival pagà Sant Joan+ Cerimònia Kili’ch K’áak

El proper diumenge 18 de juny el Casal es prepara per donar la benvinguda a l’estiu amb la cerimònia maia Kili’ch K’áak, facilitada per Don Valerio Canche i l’Associació Kuch Kaab Yèetel J-Men Maaya’ob que, juntament amb la sempre present foguera de Sant Joan, estarà amenitzada per la música de Santiaguito Brass, banda nascuda al veí barri de Santiago de la ciutat de Mèrida que ens delectarà amb el seu “musicar” en proximitat.

Inaugurem l’estiu amb un Festival Pagà. Per a això ens reunirem per escoltar algunes experiències al voltant de la festivitat de Sant Joan i San Xoán, una festa pagana ancestral important en territoris com Catalunya i Galícia. Conversatori facilitat per Joan Serra i Adela Vázquez que comptarà també amb la projecció d’un documental.

El protagonista de la trobada serà el foc maia amb una cerimònia en la qual tote/s podrem netejar el bo i el dolent acompanyats d’as meigas i us bruxos. A més, Nash Sostenible ens parlarà del mes de “juliol sense plàstic” i la importància de l’ecologia i el medi ambient. Tot això embolicat en el meravellós entorn de l’MerCasal, cultura ginerosa (mercadet fresc, menjar, art, artesanies, etc.) i en molt bona companyia.