Biblioteca

La Biblioteca del Casal obre les portes a la comunitat d’acollida amb la finalitat de convertir-se en un nou espai cultural y de convivència de la ciutat de Mérida.

La Biblioteca pren el nom “Abans de l’alba” de l’obra del escriptor català Lluís Ferran de Pol. El pensament cultural i literari de Ferran de Pol es va configurar al voltant de l’experiència de la guerra i l’exili que, com a tants catalans de la seva generació, va tocar viure, afortunadament a Mèxic. La seva obra reflexa la fascinació pels ambients mexicans i pel substrat indígena, i es defineix pel seu estil creador i una gran imaginació.

CQnbwTVUEAAEYG4

“Abans de l’alba”, és una novel·la suggerida per un altre obra: el Popol-Vúh de la literatura maia colonial. La primera edició de la Biblioteca Selecta es de 1954. El 1972 l’obra fou reeditada dedicada als estudiants de català a nivell de batxillerat i universitari, de manera que varies generacions de catalans van aprendre a llegir i a escriure en la seva llengua amb aquesta obra. Altres obres de Ferran de Pol que podreu trobar a la Biblioteca del Casal son: “Tríptic” (1937,) “La ciutat i el tròpic” (Premio Victor Català 1955), “Érem quatre” (1960) i “Miralls tèrbols” (1966).

Per llegir: Petita historia del meu “Abans de l’alba”

Font de la imatge de Ferran de Pol: https://twitter.com/ferrandepol